HomeAdviesOp welke manieren open je een slim deurslot?

Op welke manieren open je een slim deurslot?

Een slim deurslot mag zeker op je wensenlijstje als je je huis een stukje slimmer wilt maken. Slimme deursloten maken de toegang tot je huis niet alleen gemakkelijker, het is ook een veilige manier om je huis in te komen. Je hoeft immers geen sleutel meer bij je te dragen. Uiteraard is het dan wel goed om te weten hoe je je slimme deurslot dan wel opent. In dit artikel leggen we je uit hoe de top 3 slimme deursloten geopend worden. 

1. Openen via een smartphone app

De meest voor de hand liggende manier om een slim deurslot te openen, is via een app op je smartphone. Voor zowel Nuki, Bold als Loqed zijn de apps te downloaden in de Google Play of Apple Store. In de app kun je aangeven wie toegang tot je deurslot heeft en of je de deur wilt ontgrendelen, vergrendelen of wilt openen. Ideaal voor als je de deur wilt opendoen terwijl jij op je zolder zit of helemaal niet in de gelegenheid bent om de deur te openen. 

2. Geofencing of automatische ontgrendeling

Een slim slot met geofencing gaat automatisch van het slot als je in de buurt bent. Je hoeft de deur alleen nog maar open te doen. Je kunt zelf de gevoeligheid instellen, zodat je de deur niet te vroeg opent. 

De Nuki Smart Lock 3.0 staat bekend om de Auto Unlock functie. Zodra je met je telefoon in de buurt komt van je deur, wordt het slot automatisch geopend. Je hoeft hiervoor helemaal niets te doen! Ook de Loqed Touch Smart Lock heeft hiervoor een sensor ontwikkeld. Als je in de buurt bent, kun je op een knop drukken om de deur te openen. 

3. Openen met een pincode

Je ziet vaak dat Airbnb verhuurders of grote bedrijven een code gebruiken om de deur te laten openen door gasten of medewerkers. Hiervoor maak je gebruik van een codepaneel waarop je bijvoorbeeld een tijdelijke code kunt instellen. Ook voor thuisgebruik kan dit interessant zijn voor bijvoorbeeld een vriend of mantelzorger die met een code naar binnen kan. 

4. Touch bediening

Vingerafdruk bediening houdt in dat je je deur ontgrendeld met het plaatsen van je vinger of hand op het slot. De Loqed Touch Smart Lock staat hierom bekend. Wanneer jij je hand op het slot plaatst, wordt de deur ontgrendeld zonder dat je hiervoor een telefoon hoeft te gebruiken. Ideaal als je even je handen vol hebt of je de telefoon niet bij de hand hebt. 

Er zijn ook slimme deursloten met fysieke toetsen in combinatie met vingerafdruk bediening, zoals de Klink Smart One.

5. Afstandsbediening

Een slim deurslot met afstandsbediening werkt hetzelfde als het openen van een auto op afstand. De afstandsbediening maakt meestal gebruik van bluetooth verbinding, waardoor het zendbereik niet heel groot is. Je kunt de deur daarom alleen openen als je op een paar meter afstand bent. 

6. RFID-tag

Een RFID-tag staat voor Radio-Frequency Identification. Het is dus een soort chip waarbij gegevens door middel van radiogolven worden afgelezen. Tags zijn over het algemeen al wat meer geaccepteerd in de hedendaagse maatschappij. Je kunt een tag tegen het slot aanhouden en deze verbindt vervolgens draadloos met je slimme slot. RFID sloten zijn over het algemeen betaalbaarder voor het gebruik van meerdere deuren. Ideaal voor bedrijven of sportverenigingen. 

Kortom, mocht je aan de slag willen met je slimme deurslot, bedenk dan vooraf op welke manier je deze geopend ziet worden. De meeste slimme sloten zijn door middel van een app te bedienen, maar er zijn dus ook sloten die op basis van vingerafdruk, pincode of met een afstandsbediening werken.

Lees ook: de 3 beste slimme deursloten voor je smart home

Ook interessant

Nu populair

Zo installeer jij de Eufy Video Deurbel!

De Eufy Video Deurbel is de perfecte combinatie van deurbel en beveiliging van je woning. De deurbel slaat de camerabeelden op een basisstation waardoor...

Review: Philips Hue Tap Dial Switch

De Hue Tap Dial Switch is de ideale accessoire als je vanuit één plek meerdere lampen wilt bedienen of snel en gemakkelijk van scenes...

De Eufy HomeBase: Waarvoor heb je deze nodig? 

De Eufy HomeBase is een basisstation voor Eufy IP camera’s en deurbellen. Je kunt alle sensoren koppelen aan dit apparaat en slaat alle opgenomen...