HomeSlim slotDe 3 beste slimme deursloten van 2024

De 3 beste slimme deursloten van 2024

Heb je ooit je sleutels vergeten of jezelf buitengesloten? Dan weet je hoe frustrerend dat kan zijn. Gelukkig bieden de nieuwste slimme deursloten een oplossing, zodat je altijd toegang hebt tot je huis. Benieuwd naar het beste slimme deurslot van 2024? Lees verder om erachter te komen welk slot perfect bij jouw woning past. Wij helpen je graag bij het maken van de juiste keuze.

Beste slimme deursloten overzicht

1Nuki Smart Lock 3.0 ProSnelste installatieBekijk product
2Bold Smart LockDuurzame keuzeBekijk product
3LOQED Touch Smart LockMeeste functionaliteitenBekijk product
Inklapbare Inhoudsopgave

Beste slimme deursloten onderzocht

Bij het kiezen van een slim deurslot is het belangrijk om rekening te houden met verschillende factoren. Past het slimme slot op je huidige deurcilinder of moet je het cilinderslot vervangen? Hoe lang gaat de batterij mee? Heeft het slot een veiligheidskeurmerk? Kun je de deur openen met een afstandsbediening, vingerafdruk of pincode? Zodra je deze vragen hebt beantwoord, weet je welk slim deurslot het beste bij jouw behoeften past.


#1 Nuki Smart Lock Pro

De Nuki Smart Lock Pro is de absolute winnaar in deze test en staat bekend om zijn gebruiksgemak. Dit slimme slot is binnen enkele minuten geïnstalleerd en kan overal ter wereld worden bediend. Je plaatst de Nuki op je bestaande slotcilinder, wat betekent dat je snel van start kunt met je nieuwe slimme slot. Met de oplaadbare accu kun je het slot eenvoudig opladen via een USB-kabel.

Voordelen:

✅ Snel en eenvoudig te installeren
✅ Wereldwijde bediening
✅ Geofencing-functionaliteit
✅ Veel beschikbare accessoires

Nadelen:

❌ De sleutel blijft altijd in het slot zitten


#2 Bold Smart Lock

Op de tweede plaats staat de Bold Smart Lock, een uiterst veilig deurslot dat je huidige cilinder vervangt. Hoewel de installatie iets meer tijd vergt, biedt dit slot uitstekende veiligheid. Zorg ervoor dat je de maten van je cilinder nauwkeurig opmeet om compatibiliteit te garanderen.

Voordelen:

✅ Volledig sleutelloos
✅ Noodwachtwoord beschikbaar
✅ Lange batterijduur van meer dan 2 jaar

Nadelen:

❌ Installatie is complexer en tijdrovender dan bij andere modellen
❌ Beperkte smarthome integratie in vergelijking met conurrerende modellen


#3 LOQED Touch Smart Lock

Het LOQED Touch Smart Lock is een innovatief slim deurslot dat je deur opent met een simpele aanraking. Dankzij de ‘Touch to Open’ technologie hoef je nooit meer naar je sleutels te zoeken. Zodra je in de buurt komt, maakt je telefoon automatisch verbinding via Bluetooth. Met zowel een binnen- als buitensensor weet het slot precies waar jij je bevindt, zodat het niet opent als je bijvoorbeeld de achterdeur gebruikt of nog in de auto zit.

Voordelen:

✅ Eenvoudige toegang via aanraking
✅ Automatische Bluetooth-verbinding
✅ Intelligente binnen- en buitensensoren

Nadelen:

❌ Relatief duur in vergelijking met andere slimme deursloten
❌ De installatie vereist mogelijk professionele hulp


Waar hebben wij de slimme deursloten op getest?

Installatiegemak en Compatibiliteit

Het installatiegemak van een slim deurslot is cruciaal, vooral als je geen ervaring hebt met het vervangen van sloten. De Nuki Smart Lock 3.0 Pro is het gemakkelijkst te installeren en vereist geen vervanging van de bestaande cilinder, waardoor het ideaal is voor huurwoningen. De Bold Smart Lock vereist meer inspanning, omdat je de bestaande cilinder moet vervangen. Dit kan een uitdaging zijn voor mensen zonder technische kennis. Het LOQED Touch Smart Lock heeft de meest geavanceerde functies, maar de installatie kan ingewikkeld zijn en mogelijk professionele hulp vereisen.

Smarthomeintegratie

Smarthome integratie is een belangrijke factor om te overwegen. De Nuki Smart Lock 3.0 Pro ondersteunt een breed scala aan smarthome platforms, waaronder Apple HomeKit, Google Assistant en Amazon Alexa. De Bold Smart Lock biedt beperkte integratiemogelijkheden, wat het minder aantrekkelijk maakt voor wie al een uitgebreid smarthome systeem heeft. Het LOQED Touch Smart Lock biedt uitgebreide integratieopties, inclusief ondersteuning voor verschillende smarthome ecosystemen, maar is complexer te configureren.

Voeding en batterijlevensduur

De voeding en batterijlevensduur van slimme deursloten zijn essentieel voor de betrouwbaarheid. De Nuki Smart Lock 3.0 Pro wordt geleverd met een oplaadbare accu die eenvoudig kan worden opgeladen via een USB-kabel, wat handig is maar wel regelmatige aandacht vereist. De Bold Smart Lock heeft een indrukwekkende batterijduur van meer dan 2 jaar, waardoor je nauwelijks onderhoud hebt. Het LOQED Touch Smart Lock biedt een redelijke batterijlevensduur, maar door de geavanceerde functies moet je rekening houden met vaker opladen.

Extra functionaliteiten

De extra functionaliteiten die een slim deurslot biedt, kunnen het verschil maken in je keuze. De Nuki Smart Lock 3.0 Pro heeft geofencing, waarmee de deur automatisch kan worden geopend wanneer je nadert, en biedt veel accessoires zoals een keypad en een bridge voor extra functionaliteit. De Bold Smart Lock onderscheidt zich met een noodwachtwoordfunctie, wat handig kan zijn in noodsituaties. Het LOQED Touch Smart Lock biedt unieke functies zoals de ‘Touch to Open’ technologie en slimme sensoren die de locatie van je telefoon detecteren, wat zorgt voor extra beveiliging en gebruiksgemak.

Conclusie: Het beste slimme deurslot uit deze test

Elk van deze slimme deursloten heeft zijn eigen sterke punten en is geschikt voor verschillende situaties. De Nuki Smart Lock 3.0 Pro is de beste keuze voor wie op zoek is naar een eenvoudig te installeren slot met uitgebreide smarthome integratie. De Bold Smart Lock is ideaal voor mensen die prioriteit geven aan duurzaamheid en een lange batterijduur, terwijl het LOQED Touch Smart Lock de beste optie is voor wie op zoek is naar geavanceerde technologie en innovatieve functionaliteiten, ondanks de complexere installatie.

Ook interessant

Nu populair

Zo installeer jij de Eufy Video Deurbel!

De Eufy Video Deurbel is de perfecte combinatie van deurbel en beveiliging van je woning. De deurbel slaat de camerabeelden op een basisstation waardoor...

Review: Philips Hue Tap Dial Switch

De Hue Tap Dial Switch is de ideale accessoire als je vanuit één plek meerdere lampen wilt bedienen of snel en gemakkelijk van scenes...

De Eufy HomeBase: Waarvoor heb je deze nodig? 

De Eufy HomeBase is een basisstation voor Eufy IP camera’s en deurbellen. Je kunt alle sensoren koppelen aan dit apparaat en slaat alle opgenomen...