HomeSmart Home HubDe 7 beste Smart Home hubs voor beginners

De 7 beste Smart Home hubs voor beginners

Als je van plan bent om je huis slimmer te maken (en je leven gemakkelijker), dan wordt het tijd voor een Smart Home Hub. De Smart Home Hub is een controller die ervoor zorgt dat je alle apparaten via één centrale app kunt bedienen. De hub maakt verbinding met je netwerk en een centrale zender om bijvoorbeeld je verlichting, thermostaat of deuren te bedienen. De complexiteit van de hub kun je zelf bepalen. Wij zetten de beste hubs voor beginners op een rijtje! 

Beste Smart Home Hubs voor beginners overzicht 

1De Google Nest MiniBekijk product
2Aeotec SmartthingsBekijk product
3Athom Homey BridgeBekijk product
4Apple Homepod MidnightBekijk product
5Aqara Smart Hub M2Bekijk product
6Amazon Echo DotBekijk product
7Apple TV 4KBekijk product

Beste Smart Home Hubs voor beginners onderzocht

#1 De Google Nest Mini

De absolute nummer 1, als het gaat om een laagdrempelige instap, is de Google Nest Mini. Deze hub is eenvoudig te installeren en te koppelen met je WiFi netwerk. Je kunt eenvoudig gebruik maken van spraakbediening en ook kun je de hub gemakkelijk koppelen aan producten van Google of Philips Hue. Daarnaast kan je de hub koppelen met je Spotify waardoor het prima functioneert als speaker. 

#2 Aeotec Smartthings

Deze SmartThings Hub kan Z-Wave, Zigbee en WiFi apparaten tegelijk aansturen. De Aeotec is gemakkelijk te koppelen aan merken zoals Fibaro, Philips Hue, Ikea Tradfri, Ring en nog veel meer. Je kunt de apparaten gemakkelijk via de SmartThings app bedienen. 

#3 Athom Homey Bridge

Heb je al wat IKEA of Philips Hue lampen in huis, maar toch wat problemen met connecten? Dan is de Homey Bridge een ideale controller om deze verschillende systemen met elkaar te verbinden. De Homey Bridge is eenvoudig te installeren, heeft uitgebreid automatiseringsmogelijkheden en is zeer goed geprijsd. 

#4 Apple Homepod Midnight

Ben je niet in het bezit van een iPhone, iPad of Apple TV, dan hoef je niet verder te lezen. De Apple HomePod Midnight is namelijk alleen te integreren met Apple-producten. Je voegt de accessoire toe aan je Woning-app en het apparaat wordt direct herkend. 

#5 Aqara Smart Hub M2

De Aqara Smart Hub M2 is misschien wat minder bekend als Google of Amazon, maar zeker niet minder in gebruik. Of je nou beginner bent of al wat Smart Home gadgets in bezit hebt, de Aqara is namelijk vrij eenvoudig te koppelen aan andere apparaten, zoals Alexa, Google Assistant of HomeKit. 

#6 Amazon Echo Dot

De Amazon Echo is een geweldig alternatief voor de eerder genoemde hubs. Echter heeft het (nog) één groot nadeel: de Echo is niet in het Nederlands beschikbaar. Je moet Alexa dus in het Engels aanspreken. Het zal niet lang meer duren voordat de Echo ook in het Nederlands beschikbaar is. 

#7 Apple TV 4K

Ook de Apple TV 4K kun je instellen als centrale hub voor je woning. Dit apparaat kun je naast levendige beeldkwaliteit en het streamen van video’s en foto’s, eenvoudig instellen als Woninghub. Je hoeft hiervoor alleen maar naar AirPlay te gaan en de connectie te maken met de Woning App.  


Houd bij de aanschaf van jouw smart home systeem altijd rekening met je wensen. Wil je alleen je verlichting slimmer maken, dan volstaat een bridge. Wil je ook muziek kunnen afspelen en je huis bedienen op spraak? Dan is de Google Nest Hub een geweldig systeem om mee van start te gaan.

Ook interessant

Nu populair

Zo installeer jij de Eufy Video Deurbel!

De Eufy Video Deurbel is de perfecte combinatie van deurbel en beveiliging van je woning. De deurbel slaat de camerabeelden op een basisstation waardoor...

Review: Philips Hue Tap Dial Switch

De Hue Tap Dial Switch is de ideale accessoire als je vanuit één plek meerdere lampen wilt bedienen of snel en gemakkelijk van scenes...

De Eufy HomeBase: Waarvoor heb je deze nodig? 

De Eufy HomeBase is een basisstation voor Eufy IP camera’s en deurbellen. Je kunt alle sensoren koppelen aan dit apparaat en slaat alle opgenomen...