HomeSlimme verlichtingDe 7 beste slimme verlichting van 2024

De 7 beste slimme verlichting van 2024

Slimme verlichting is een geweldige manier om je huis op afstand te bedienen. In de laatste jaren zijn slimme lampen zo ontwikkeld, dat ze zelfs werken op basis van WiFi. Zo kun jij je verlichting via een app bedienen en kun je verschillende automatiseringen instellen. Op deze manier is je huis altijd verlicht, waar je ook ter wereld bent. Om je een beetje wegwijs te maken in de verschillende merken, zetten we de beste slimme verlichting voor je op een rijtje!

Beste slimme verlichting overzicht

#ProductAwardActuele prijs
1Philips HueBeste algemene keuzeBekijk prijs
2Ikea TradfriBeste alternatieve keuzeBekijk prijs
3WiZBeste alternatief voor HueBekijk prijs
4NanoleafBeste kleurenspectrumBekijk prijs
5Innosmart Zigbee E27Beste duurzame keuzeBekijk prijs
6Innr E27Best betaalbare keuzeBekijk prijs
7Trust Smart Tunable E27Beste budgetkeuzeBekijk prijs

Beste slimme verlichting onderzocht


#1 Philips Hue

Hue Lamp

Philips Hue is de grootste en bekendste speler als het gaat om slimme verlichting. Ze hebben een groot aanbod aan slimme verlichting en je kunt de lampen bijna overal kopen. Het aanbod bestaat uit lampen met allerlei soorten fittingen, spotjes, filament-lampen, lichtpanelen of armaturen met led-strips. Ook heeft Philips Hue aardig wat accessoires op de markt gebracht om ook niet-slimme verlichting slim te maken. 

De lampen zijn over het algemeen wat duurder, maar schakelen en dimmen het mooist. In vaste lichtkleur, van koelwit tot warmwit en volledige kleurlampen. Wil je nou beginnen met smart home verlichting? Dan is de Philips Hue White Starter Pack E27 een geweldige keuze. Dit pakket bestaat uit drie lampen, een Hue Bridge en een dimmer. 

Voordelen:

✅ Best getest
✅ Compatible met verschillende smart home apparaten

Nadelen:

❌ Relatief duur


#2 Ikea Tradfri

Ikea Tradfri

Een goed alternatief voor Hue met wat lagere prijzen, is de Ikea Tradfri. Ook Ikea heeft een breed assortiment met lampen en biedt zowel lampen met witte tinten als lampen met volledige RGB-kleuren. Ook Ikea ondersteunt matter, waardoor smart home producten beter gaan werken met bijvoorbeeld Apple, Google & Amazon. Je kunt de lampen van Ikea prima combineren met Philips Hue. We raden wel aan om per ruimte één merk te kiezen, de kleur- en helderheid tussen de verschillende merken valt namelijk wel op. 

Voordelen:

✅ Zeer goede prijs
✅ Werkt goed met andere merken

Nadelen:

❌ Heeft een vertraging op dimmen


#3 WiZ

Wiz lamp

Het zustermerk van Hue is WiZ. Dit merk heeft een kleiner aanbod aan lampen en is ook verkrijgbaar in wit en kleur. De lampen worden rechtstreeks aangesloten op je WiFi en worden dus bediend zonder hub. Je hoeft alleen maar de WiZ-app te downloaden. Je kunt verder geen gebruik maken van scènes, maar de lamp is wel een stuk betaalbaarder dan de Hue. 

Voordelen:

✅ Zeer betaalbaar

Nadelen:

❌ Geen gebruik van scènes


#4 Nanoleaf

Nanoleaf staat vooral bekend om de lichtpanelen, maar heeft ook lichtstrips en E27- of GU10 lampen. Ze geven zelf aan dat ze geïnspireerd worden door de natuur, waardoor ze ware eyecatchers voor in je woning ontwerpen. Ook dit merk maakt gebruik van matter en het aanbod wordt steeds breder. Echter, goedkoop is het niet: een starterset kost al gauw 200 euro. 

Voordelen:

✅ Zeer toffe verlichting

Nadelen:

❌ Aan de dure kant


#5 Innosmart Zigbee E27

Een ietwat budgetvriendelijkere optie voor dimbare slimme LED verlichting is de Innosmart Zigbee E27. Deze slimme lamp is gemakkelijk te integreren met diverse smart home systemen. Het is een energiezuinige lamp (A+) en heeft een levensduur van ruim 30.000 branduren. Voor de lampen van Innosmart heb je wel een hub of een bridge nodig. 

Voordelen:

✅ Energiezuinige keuze

Nadelen:

❌ Hub of bridge benodigd


#6 Innr E27

Innr lamp

Ook de Innr E27 werkt op basis van een Zigbee systeem. Dit betekent dat er een bridge of smart home hub nodig is om de lampen te koppelen en als je deze met je smartphone wilt besturen. In verhouding tot de andere lampen is de Innr E27 net een tikkeltje minder helder. Wel werkt Innr goed met andere merken. Dit zorgt ervoor dat de Innr zeker een betaalbare keuze is. 

Voordelen:

✅ Zeer goede prijs

Nadelen:

❌ Tikkeltje minder helder


#7 Trust Smart Tunable E27

Trust Smart Tunable

De Trust Smart Tunable E27 is een LED lamp van het merk KlikAanKlikUit. Deze lampen werken ook met een Zigbee systeem en werken met de bijgeleverde afstandsbediening. De verlichting is dus niet direct te koppelen aan je smartphone. Hiervoor heb je weer een bridge of hub nodig. De lampen van KlikAanKlikUit zijn een stuk goedkoper dan andere merken. Dit maakt de lampen dan ook de beste budget keuze. Een slimme lamp van Innr heb je namelijk al vanaf 10 euro. 

Voordelen:

✅ Beste budgetkeuze

Nadelen:

❌ Niet koppelbaar aan smartphone


Tip: Maak een lijst met prioriteiten

Wil je net van start gaan met slimme verlichting? Dan doe je er goed aan om van tevoren een lijst met prioriteiten te maken. Hierbij kun je bepalen wat je belangrijk vindt in je woning en zo baken je van tevoren af wat je nodig hebt. Wil je bijvoorbeeld dat apparaten gemakkelijk met elkaar gekoppeld worden? Wil je juist wat meer op je budget letten? Of wil je maar een paar slimme lampen in je woning? Dit zijn een aantal belangrijke vragen die je helpen bij je afweging. Uiteraard kun je altijd nog je lampen verkopen, maar het zou zonde zijn van de tijd en energie die je erin steekt. 

Ook interessant

Nu populair

Op welke manieren open je een slim deurslot?

Een slim deurslot mag zeker op je wensenlijstje als je je huis een stukje slimmer wilt maken. Slimme deursloten maken de toegang tot je...

Zo installeer jij de Eufy Video Deurbel!

De Eufy Video Deurbel is de perfecte combinatie van deurbel en beveiliging van je woning. De deurbel slaat de camerabeelden op een basisstation waardoor...

Review: Philips Hue Tap Dial Switch

De Hue Tap Dial Switch is de ideale accessoire als je vanuit één plek meerdere lampen wilt bedienen of snel en gemakkelijk van scenes...